fbpx
Magyarságunk Hungarikumunk

Puzzle ragasztás

Puzzle ragasztás

Itt jársz: Kezdőlap » Magyarságunk Hungarikumunk » Puzzle ragasztás

Avagy hogyan lesz a puzzle-ból kép

A puzzle, melynek ismert története 1763-ig nyúlik vissza az időben a mai napig töretlen népszerűségnek örvend. Köszönheti ezt annak, hogy nincs olyan korcsoport, amely nem találhatna a számára megfelelő témájút, és annak is, hogy a játék menete roppant egyszerű, mégis számos készséget fejlesz. Mindezek mellett olykor felmerül bennünk, hogy a kirakott képet milyen jó lenne időtállóvá tenni, és kitenni a falra, hogy nap, mint nap láthassuk. Lássuk hát a puzzle ragasztás lépéseit!

A puzzle ragasztás kellékei

  • A darabszámhoz megfelelő mennyiségű ragasztó
  • Műanyag spatula, esetleg ecset vagy szivacs. Bizonyos ragasztók szivacs fejjel vannak ellátva, ebben az esetben nem szükséges egyéb eszköz a ragasztó szétkenéséhez.
  • Egy nedves rongy
  • Egy nagy méret papír, vagy újságpapír
A puzzle ragasztás eszközei
A puzzle ragasztás eszközei

A ragasztás előnyei

A felületre egyenletesen felvitt ragasztó a résekbe beszivárog a darabokat összeragasztja, a darabok színén pedig egy fényes védőfelületet hoz létre. Ennek következtében a kirakott puzzle egyben mozgathatóvá válik lehetővé téve a képként való felhasználást.

Lássunk is neki!

Készítsük elő a helyet, ahol dolgozni fogunk. Lehet ez egy asztal vagy egy rajztábla, amin kényelmesen dolgozhatunk, és ahol zavartalanul száradhat a ragasztás után a kirakónk. Ezt a felületet papírral, vagy újságpapírral takarjuk le, hogy megvédjük a ragasztótól. Magunk mellé készítjük a puzzle ragasztót, az ecsetet, és a nedves rongyot.

A puzzle-t a merevítő kartonján fogjuk ragasztani. A ragasztóból egy kisebb adagot nyomunk a kép egyik sarkába, és a spatulával, vagy az ecsettel egyenletesen eloszlatjuk a felületen. Ha a kinyomott adagot elkentük, akkor vigyünk csak fel újabb adagot. Ha végeztünk az egész felülettel, akkor jöhet a száradás. A száradást követően a darabokat egy lapként tudjuk mozgatni.

Tippek!

  • Jól megvilágított helyen dolgozzunk, hogy lássuk hol van már ragasztó, és hol nincs!
  • A puzzle ragasztók mennyiségét a kirakott darabszámhoz viszonyítva határozzák meg. Ezt vegyük figyelembe a ragasztó vásárlása során! (pl: 500/1000/2000/stb. darabhoz elegendő)
  • Használat után a spatulát, ecsetet, vagy a szivacsot rögtön mossuk el! Mivel vízalapú ragasztókról van szó egyszerűen csapvízben elegendő elmosni az eszközöket.
  • Ha a ragasztó olyan helyre folyna, ahova nem kellene a benedvesített ronggyal könnyedén feltörölhetjük.
  • Matt felületű kirakók ragasztásánál érdemes több ragasztót használni a felület miatt.

Mostmár készen állsz a ragasztásra!

Immár ismered a hogyant, de még nem tudod, hogy mit ragassz, akkor nézz szét a termékeink között!

Kattints a képre!

Noszvaj De la Motte kastély puzzle
Print Friendly, PDF & Email