Magyarságunk Hungarikumunk

Termékek

Puzzle

A Puzzle

A puzzle az a játék, ami egyszerre szól kisgyereknek, serdülőknek és a felnőtteknek is. A témák között mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt, legyen az történelmi, vallási, építészeti, természet, állat vagy fejlesztő puzzle. Persze ez a sor közel sem teljes. A különböző korosztályok a kirakók méretével, és az egyes darabkák méretének kiválasztásával az éppen megfelelőt választhatják ki a játékhoz. Egyedül, vagy társaságban játsszuk? Mindkettőre van lehetőségünk, kiváló szórakozást nyújt akkor is ha a család közös esti programja, hogy együtt rakjanak ki egy-egy képet.

A puzzle, mint fejlesztő és dekorációs eszköz

Ez a kirakós játék, kiválóan alkalmas a finommotorikus mozgás, a vizuális készségek, a szociális viselkedés fejlesztésére. Ezek mellett pedig növeli a kitartást, erősíti a művészi látásmódot és szórakoztatóan ad kulturális ismereteket. Egy-egy kirakó az eddig felsorolt előnyein túl lakberendezési, dekorációs feladatot is elláthat. A családunk fotójaként íróasztalunkra tehetjük, vagy egy nagyobb képként válhat otthonunk részévé.

Az első kirakó

Az első kirakót az angol John Spilsbury készítette el azzal a céllal, hogy létrehozzon egy játékos eszközt a földrajz tanuláshoz. Az első puzzle Nagy-Britannia térképének falapra ragasztásával történt, melyet Spilsbury lombfűrésszel vágott szét a grófságok mentén. Ötlete kiállta az idők próbáját, és játéka töretlen népszerűségnek örvend napjainkban is. Azóta már a legkülönfélébb fajtáival találkozhatunk, a 3D-s változatoktól a fából, vagy szivacsból készítetteken át az egyediekig.

1–16 termék, összesen 53 db