Magyarságunk Hungarikumunk

Látnivalók

Itt jársz: Kezdőlap » Látnivalók

Érdekelne egy város, vagy egy Isten háta mögötti kis falucska? A látnivalók közül kattints az általad kiválasztott település nevére, amit szeretnél megismerni! Országhatáron belül és kívül is megtalálhatod itt a Kárpát-medence magyar városait és falvait, hogy aztán megismerkedhess annak a településnek a történetével és azokkal a látnivalóival, amiket feltétlenül ismerned kell. Jó szórakozást!

Magyar látnivalók fotókkal
Magyar látnivalók fotói

Látnivalók a Kárpát-medencében – betűrendben

A

Aggtelek, Arad,

Á

B

Baja, Balatonboglár, Barabás, Beregszász, Bélapátfalva, Boldogkőváralja, Bonchida,

C

Cs

Csucsa,

D

Debrecen, Dömös,

E

Eger, Edelény, Esztergom,

É

Érmindszent, Érsemjén,

F

Feldebrő, Fót, Füzér,

G

Gávavencsellő, Gödöllő,

Gy

Gyalu, Győr, Gyula,

H

Hejce, HollóházaHortobágy, Huszt,

I

Izsap,

Í

J

Jósikafalva,

K

Kaplony, Kálmánháza, Kenderes, Kisar, Kocsord, Kolozsvár, Kömörő,

L

Lébény, Lillafüred,

M

Máriapócs, Muhi,

N

Nagyar, Nagykároly, Nagymajtény, Nagyrábé, Nagyszalonta, Nagyvárad,

Ny

Nyírbátor, Nyíregyháza, Nyírcsászári, Nyírmeggyes, Nyírtelek,

O

Ó

Óhuta,

Ö

Ő

P

Parádfürdő, Penyige, Pécel, Pécs,

R

Regéc,

S

Sáp, Sárospatak,

Sz

Szabolcs, Szabolcsveresmart, Szatmárcseke, Székesfehérvár, Sződemeter,

T

Técső, Tépe, Terebesfejérpatak, Tihany, Tiszacsécse, Tiszadob, Tiszaeszlár, Tiszanagyfalu, Tokaj, Torda, Torockó, Tunyogmatolcs, Túristvándi,

Ty

U

Ú

Ü

Ű

V

Vaja, Varjúlapos, Válaszút, Vereckei-hágó, Világos, Visk, Vonyarcvashegy

Z

Zs

Zsáka, Zsibó,

Létezik-e a Földön változatosabb, összetettebb hely, mint a Kárpát-medence? Találunk-e még egy olyan területet, ahol ennyi minden megtalálható? A csonka Magyarország is bővelkedik mindenben, ami csak változatossá teheti a látványt, de ha a Kárpát-medencét nézzük, akkor az előbbiek hatványozottan igazak. Épített örökségünk egészen az Árpád-korig nyúlik vissza, de a régészeti feltárások korábbi idők maradványait is feltárják. Ezek a korszak lenyomatok teszik sokszínűvé falvainkat, városainkat. Ha a természeti kincseinket tekintjük számos nemzeti parkunk ad otthont sokszor ritka növény és állatvilágnak. Ott a magyar tenger a Balaton, az Alföld Hortobágya, a Baranyai-dombság, az erdélyi havasok, a felszín alatt megbúvó aggteleki barlangrendszer, a Duna és a Tisza, melyekbe megannyi folyó és patak ömlik, és ezt mind a Kárpátok hegylánca öleli körül. Tájaink a nevezetességeken túl kuriózumokat is magukénak tudnak, mint a vecsési káposzta, vagy éppen a gyulai kolbász. Ezekből már sok minden hungarikummá is vált. Sokszor elcsodálkozunk egy-egy fotón, hogy azok nem a világ másik végén készültek. Szebbnél szebb túrákat tehetünk bejárva hegyet-völgyet, horgászhatunk vadregényes zugokban, vagy vitorlázhatunk a Balatonon. Több, mint 1100 éves történetünk számtalan emlékhellyel tett minket gazdagabbá: Verecke, Pozsony, Mohács, Muhi, Arad, Mádéfalva hogy csak egy néhányat említsünk. Mindezt megörököltük, kérdés az, hogy tovább tudjuk-e majd adni az utánunk következő generációknak.

A megtekinthető helyek listája folyamatosan bővül. Ha nem a betűrendes lista szerint lennél kíváncsi a városokra és falvakra, hanem egy régióé lenne az érdekes, akkor közeli településekért látogasd meg a Térképet!

Ha pedig ajándéktárgyakat keresel, amin a híres látnivalók, nevezetességek szerepelnek, akkor figyelmedbe ajánljuk a saját termékeinket!