fbpx
Magyarságunk Hungarikumunk

Kövesdi Judit Floridából tért haza, hogy segítse a magyarságot

Kövesdi Judit Floridából tért haza, hogy segítse a magyarságot

Kövesdi Judit évekig élt Floridában, majd csapot, papot hátrahagyva költözött vissza Erdélybe, szülőföldjére, mert valami hazahívta… Most előadásokat, könyvbemutatókat tart, vagy éppen más formában segíti a szülőföldön maradást.

“Higgyétek el, hogy itthon közös erővel a szülőföldünk ismét Tündérországgá változik! Összeadódik az erő, az akarat és a tudás, melyet sajnos most más nemzet gyarapítására pazaroltok, és így lesz tökéletes.”

Kövesdi Judit

A kezdetek, avagy távol a szülőföldtől

Magyarságunk Hungarikumunk: Tegeződni fogunk, mert korábban felajánlottad a lehetőséget. Először is megkérnélek, hogy mesélj
pár mondatban magadról! Hosszú éveket éltél Floridában, hogyan is volt ez?

Kövesdi Judit: Székelyföld szívében születtem, tehát székely vagyok, székely ősökkel. Óvónő képzőt végeztem. 26 évig Magyarországon laktunk a lányommal, majd 8 évig Floridában. Általában az emberek szerencsét akarnak próbálni, de nálunk a fő ok a lányom egészsége volt. Az orvosok szerint egy olyan ritka betegséggel született, ami hét nemzedéken át örökölhető, de elképzelhető, hogy csak a 7. nemzedéken jelentkeznek a tünetek. Hát sajnos nála már egész kicsi korában a genetikai vizsgálat kimutatta. Nem volt könnyű azzal a tudattal élnünk, hogy 18, vagy 21 év, és elmegy a fénybe.

Kövesdi Judit Székelyföldet választotta Florida helyett.
Kövesdi Judit Székelyföldet választotta Florida helyett.

De azt mondtuk, miután mindent megbeszéltünk, hogy mindent elkövetünk annak érdekében, hogy ezt átírjuk. És sikerült, de nem az orvosok segítségével, ahogyan reméltük, ami miatt végül is Amerikába mentünk, hanem sámánok, spirituális gyógyítókéval és mi is sokat segítettük a folyamat megállítását. Ma már hála Istennek 42 éves a lányom.

Nem is akartunk hazajönni annak ellenére, hogy 35 éven át sírtam. Még a 26 évi magyarországi tartózkodásom alatt is, pedig híres cégem volt, ahova Erdélyből és egész Magyarországról szinte a nagy cégek, polgármesteri hivatalok, kórházak, fontos intézmények mind hozzám jártak. Ez egy 200 fordítóval és tolmáccsal működő iroda volt, ahol közel 26 nyelven történt a fordítás, tolmácsolás, az erdélyi testvéreimnek természetesen ingyen.

Azt is elintéztem a munkaügyi központban, hogy ne az Országos fordító irodában kelljen lefordíttatniuk, hanem fogadják el az általam fordított anyagot, megtakarítva egyénenként nekik 30.000 Ft-okat.

MH: Sok mindennel foglalkozol, amikkel mind az erdélyi, mind a szűkebb környezeted; Marosvásárhely felvirágoztatását szolgálod. Emlékszel egy olyan pillanatra, amikor jött a felismerés, hogy tenned kell valamit?

Judit: Hát igen. A szerencse úgy hozta, hogy megismertem egy kint élő Budapestről elszármazott aranyos, kedves, talpraesett hölgyet, akinek mai napig hálás vagyok, aki bevezetett a videókonferencia termek világába. Ez volt az a pillanat, amikor kitaláltam, hogy ebbe a terembe összegyűjtsem a világban szétszóródott székely és magyar testvéreimet, megbeszéljük ügyes bajos dolgainkat. Azért támadt ez az ötletem, mert először egyedül mentem ki Floridába, hogy úgymond előkészítsem a terepet a lányom kiviteléhez. Addig soha nem voltunk távol egymástól, ugyanis 6 éves kora óta egyedül nevelem. Az első 3 hetet éjjel-nappal átsírtam. Mindenkit óva intek attól, hogy elhagyja szülőföldjét, ha egy lehetősége van itthon teremtse meg a szeretettel teli otthonát! Annyi embert soha nem láttam sírni, mint odakint az óceán partján. Mindenki, nemzetiségtől függetlenül, én is az óceánnak sírtam ki a fájdalmam.

Kövesdi Judit Erdély szerte tart előadásokat, és segíti a magyarokat a szülőföldön maradáshoz.
Előadáson

Tehát megszületett az online tv gondolata, és óriási sikere volt. A világ minden pontjáról – Afrikából, Ausztráliából, Erdélyből, Délvidékről, Felvidékről, Németországból, Ausztriából, Hawaiiról, hogy csak párat említsek – csatlakoztak hozzánk.

Vendégeket hívtunk, pl. Enrico, spirituális zeneszerző többször is vendégünk volt, Balogh Béla, Szelei Magdolna, a Vargha-gyógymód feltalálója, Hawaiiról egy Csíkszeredában született barátnőm mesélt arról, hogy kezdett mandalákat festeni selyemre, polgármesterek stb.

Minden este találkoztunk a teremben, ki hogyan ért rá, imádkoztunk a nemzetért, meditáltunk, segítettünk egymásnak mindenben: csomagküldésben, anyagi gondokat közösen oldottuk meg, együtt ünnepeltük a születés és névnapokat, nemzeti ünnepeinket zenés, verses, videós összeállításokkal. Kilenc videókamera volt a teremben, és mindenki látható volt felváltva egy kattintással. Úgy voltunk, mint egy nagy szeretettel teli család.

Mi magyarok kísérleteztük ki a konferencia termet is, és később az online televíziót, és amikor egy halom pénzünk benne állt és minden tökéletesen működött, ígéretét megszegve és csúnyán becsapva a magyarokat, Bill Starkey, az I wow we tulajdonosa eladta a céget egyik napról a másikra. A rengeteg csodálatos videó.. 5-6 videó beágyazva egyetlen videóba gyönyörű háttérrel, a rengeteg véget nem érő tanulás és pénz, idő és munka mind odalett. Körülbelül 10.000$.

Hatalmas csalódás ért, mert úgy éreztem becsaptam a munkatársaimat, holott nem az én hibám volt. Akit tudtam segítettem, kifizettem a 75$ csatlakozási díját, 20$ havi díjat, internetet, telefont, hogy tudjanak dolgozni. Sokan ebből teremtették meg a megélhetésüket. Na ez volt az a pont amikor azt mondtam, soha többet semmilyen üzlet. Ezt mai napig betartom.

Ma is segítek szeretettel, akinek csak tudok mindenben, ha mással nem akkor néhány jó szóval, hisz szinte mindenki szeretet hiányban szenved.

Amikor elvégeztem a reiki tanfolyamot, a 21. napon – addig tart a tisztulás – az első szó ami beugrott, a SZERETET volt. Onnantól kezdve, a szeretet mindent felülír. Ha bántanak is, úgy fogom fel nem tudja mit cselekszik és küldöm felé a szeretet energiát. Érdekes módon egy idő után megváltozik és kedves lesz. Érdemes kipróbálni.

Kövesdi Judit: Mit keresek én itt???

MH: Fontosnak tartom, hogy Téged, az elképzelésedet elhelyezzük egy földrajzi, kulturális, szellemi kontextusban is. Hogyan fogadták a körülötted élők a terveidet? Mennyire nyitottak a cselekvésre?

Floridából mindent hátrahagyva költözött haza Marosvásárhelyre, hogy segítsen a magyarságon - árulta el Kövesdi Judit az interjú során.
Floridából mindent hátrahagyva költözött haza Marosvásárhelyre, hogy segítsen a magyarságon – árulta el Kövesdi Judit az interjú során.

Judit: Hát nehéz hét év van mögöttem mióta hazajöttünk a szülőföldre. Kezdetben amikor erről beszéltem néhány személy úgy nézett rám, mintha a Holdról pottyantam volna ide, de ma már hála Istennek egyre többen érzik ez a megoldás egy élhetőbb élethez.

A luxusból a természetbe akartam lenni. Érdekes érzés, amikor az ember örvendeni tud még az útszéli szép kis gyomnövényeknek is.

“Hihetetlenül boldog vagyok, hogy ismét a szülőföldemre vezérelt a sors. Ha újjászületnék, soha nem hagynám el.”

Kövesdi Judit

Megismertem a facebook-on Báró Veres Zoltánt, aki orvos és természetgyógyász, Japánban tanult 15 éven át és mesélt a terveiről. Nagyon tetszett az ötlet, vissza a természetbe, egy tanyára. De még mindig nem született meg a döntés. Aztán egy napon az Égiek döntöttek helyettem. Vásárolni mentünk és láttam a rengeteg autót, tele tele a bevásárló kosarak, rengeteg ember és ahogyan ültem egyszer csak belém nyilallt, mint a villám, MIT KERESEK ÉN ITT??? … és elkezdtek potyogni a könnyeim minden ok és megállás nélkül. Ekkor döntöttek helyettem az Égiek, irány haza! Három hét alatt felszámoltunk mindent és hazajöttünk. Hihetetlenül boldog vagyok, hogy ismét a szülőföldemre vezérelt a sors. Ha újjászületnék, soha nem hagynám el. Egyet megígérek, hogy amíg erőm engedi csakis a Székely és a Magyar nemzet felemelése lesz mindig életem értelme. Ezért teszem a dolgom szívvel és lélekkel fáradtságot, időt, energiát nem kímélve.

S jött a kemény munka

Maradj Itthon és Hazavárunk Mozgalom

MH: Elindítottad a Maradj Itthon és Hazavárunk Mozgalmat. Mit üzennél azoknak, akik most éppen távol vannak a szülőföldtől, és azon őrlődnek, hogy jöjjenek haza, vagy maradjanak?

Judit: A mozgalom nagyon nagy segítséget nyújt azoknak, akik visszatelepülnek a szülőföldre. Azt üzenem nekik, drága testvéreim, vessetek véget szenvedéseiteknek, a kiszolgáltatottságnak, megaláztatásnak és kizsákmányolásotoknak és minél előbb gyertek haza! Higgyétek el, hogy itthon közös erővel a szülőföldünk ismét Tündérországgá változik!Összeadódik az erő, az akarat és a tudás, melyet sajnos most más nemzet gyarapítására pazaroltok, és így lesz tökéletes.

MH: Milyen segítséget tudtok nekik nyújtani?

Judit: A mozgalom facebook oldalán minden megtalálható részletesen. Mindenki a vissza nem térítendő 40.000 Eurós és a kamatmentes felső határ nélküli visszatérítendő támogatásnak köszönhetően, – mivel ez a pénz bármire elkölthető, nem kell pályázni, aki kéri mindenki megkapja – megvalósíthatja álmait. Feltétel nem hagyhatja el 10 évig végleg a szülőföldet.

Diákhitelben illetve rendkívüli esetekben ösztöndíjjal is tudunk segíteni. Keressetek meg bátran telefonon, örömmel segítek! Székelyföld az első, de a mozgalom kiterjed az egész Kárpát-medencére. Feltétel mindenki a szülőföldjére térjen haza, sőt el se hagyja azt, hanem ott tervezze a boldog jövőjét. Akkor támogatjuk.

Nyitva Van Az Aranykapu Hagyományéltető Ház

MH: Terveitek között van a Nyitva van az Aranykapu Hagyományéltető Ház felépítése. Milyen fázisban tart éppen, és milyen célokat tűztetek ki ezzel kapcsolatban?

Judit: Eredetileg egy olyan Magyar klubbot akartam létrehozni, ahol találkozunk, megbeszéljük hogyan tudunk javítani az életünkön, mit tehetünk egymásért.

Az ünnepélyes megnyitó 2017. április. 30-án volt a Kultúrpalotában, melyről videó a facebook oldalon megtekinthető. Mivel a klubokban történt egy-két tragédia sajnos, megváltoztak a törvények, így át kellett alakulnunk házzá. Ez egyáltalán nem volt baj, ugyanis megálmodtam a ház felépítését, mely egyelőre még terv szinten van, de érzem hamarosan valóság lesz.

Nemcsak az ARANYKAPU házat építjük fel, hanem emellett még sok más is van a tarsolyunkban. Többek között egy több hazai és 8 külföldi tanszékkel működő Oktató Központ felépítése, önellátó közösségek létesítése, hazatérő testvéreink részére, az öreg elhagyott házak újjáépítése, felújítása a közösség részére hasznosítva, feldolgozók létesítése stb. Minden olvasható a facebook oldalaimon, mely csoportokba szeretettel várok minden kedves honfitársamat.

MH: Kinek az ötlete volt a “Téglajegy”?

Judit: A téglajegy is az én ötletem volt, ugyanis azt akarom, hogy a világon élő minden székelynek, magyarnak legyen benne 1 téglája. Ez is az összetartozás jelképe, ahogyan a ház is. Úgy érzem, hogy az emberek még nem érzik ennek a jelentőségét, mert még elég kevés téglajegy kelt el. Szívből gratulálok az első téglatulajdonosoknak!

A téglajegy, melyet megvásárolva mindenki támogathatja a Hagyományőrző házat.
… azt akarom, hogy a világon élő minden székelynek, magyarnak legyen benne 1 téglája. – utalt a Hagyományéltető Házra Kövesdi Judit.

A Vándorbölcső Mozgalom

MH: Csatlakoztatok Ti is a vándorbölcső , gyarapodó Székelység, Magyarság mozgalomhoz, és készült egy csodálatosan szép bölcső. Ha az olvasók kedvet kapnának arra, hogy a Ti bölcsőtökben ringassák gyermeküket, akkor meg kell várják, hogy a jelenlegi kis gazdája kinője, vagy tervezitek még, hogy több bölcső is készül?

A vándorbölcső első kis gazdájához került az átadó ünnepségen.
A Vándorbölcső első kis gazdájához került az ünnepélyes átadón.

Judit: Igyekszek minél több támogatót találni, és minél több bölcsőt pólyával együtt átadni a boldog, kisbabájukat váró családoknak. Valóban gyönyörű a bölcső és a pólya is. Két hónapig kerestem azt a mestert, akinek a munkája kifogástalan és tetszik. Ez is sikerült, megtaláltam. Egyezerötszáz lejbe kerül és ezért várjuk a támogatókat, hogy minél többet adhassunk át. A bölcsőt is és a pólyát is levédetjük mint Székely terméket.

Azért vándorbölcső a neve, mert hat hónap után szintén megáldva az édesanya vallásának megfelelő templomban átadjuk ünnepélyes keretek között 6 hónapra. Ugyanis ekkorra már ül a baba és nem biztonságos. Azért fontos a bölcsőben való ringatás és régen nem véletlenül találták ki, mert a baba sokkal nyugodtabb kiegyensúlyozottabb lesz, jó hatással van az idegrendszerére. Kicsit olyan érzés neki, mintha még mindig az édesanyja pocakjában ringatózna és ez kihat egész életére és a család életére is.

Nagyon örvendek, hogy rátaláltam erre a lehetőségre is, ezáltal is segítve, hogy hagyományaink tovább éljenek.

MH: Judit, kérlek segíts abban, hogy milyen segítségekkel tudnak tenni értetek az olvasók, hogy segítsék a munkátokat?

Judit: Előre is megköszönöm a facebook megosztásokat illetve a baráti, ismeretségi körben történő, szájhagyomány útján történő terjesztését ezeknek a nagyszerű híreknek lehetőségeknek. Köszönöm a támogatásokat, a téglajegyek vásárlását és hogy HÍRÜNKET VISZIK A NAGYVILÁGBAN.

MH: További sikereket kíván a Magyarságunk Hungrikumunk oldal, és ígérjük, hogy a későbbiekben is beszámolunk a fejleményekről!

Judit: Köszönöm szépen ezt a nagyszerű lehetőséget a Magyarságunk Hungarikumunk oldalnak és szívből gratulálok a küldetéséhez, és további sok sikert, áldást kívánok!

Kövesdi Judit:

Telefonszám: 0749 644 947
E-mail: szekelyfoldiokofalu@gmail.com
Nyitva Van Az Aranykapu Hagyományéltető Ház: https://www.facebook.com/groups/1904908559765921/
Maradj Itthon és Hazavárunk Mozgalom:
https://www.facebook.com/groups/2110956382483852/

Print Friendly, PDF & Email